KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: Đurđica Marković, 26.12.2020.

Le Vie di Milano, niche mirisna linija iz Trussardija


Linija mirisa iz kuće Trussardi posvećena ulicama Milana, prijestolnice mode i mirisa, od sada dostupna i u Hrvatskoj


Talijanski modni i lifestyle brand Trussardi iduće će godine proslaviti 110 godina postojanja. Davne, 1911. godine, osnovao ga je Dante Trussardi kao tvornicu rukavica. Koliko je tvrtka bila uspješna u svom poslu možda najbolje ilustrira činjenica da je imenovana za proizvođača rukavica za britansku Kraljevsku obitelj. Najveći uspjesi tvrtke ostvareni su nakon što ju je 1965. godine preuzeo Danteov unuk Nicola, pod čijim vodstvom Trussardi  svoj asortiman širi na prtljagu, torbice, dodatake za dom i ured te trendi kožne jakne. Zahvaljujući beskompromisnoj predanosti finom talijanskom obrtništvu i svojoj reputaciji proizvođača visokokvalitetnih predmeta, Trussardi osvaja mnoge širom svijeta. Prvi butik otvoren je u Milanu 1976. godine, do danas  ostaje flagship  tvrtke.

 

Na svijet mode Trussardi se širi 1980-ih. Svoje revije radili su u kazališnim dvoranama i bili među prvima koji su svoje revije učinili otvorenima za javnost. Pod vodstvom Nicole Trussardija lansirane su linije Trussardi Jeans, Trussardi Home, Trussardi Baby, Trussardi Junior, Trussardi Eyewear i Trussardi Perfumes. Trussardi je bila jedna od nekoliko talijanskih tvrtki koja je radila na poboljšanju prepoznatljivosti oznake "Made in Italy".

 

U svojoj parfemskoj bazi Trussardi ima 53 parfema. Najranije izdanje stvoreno je 1983., a najnovije 2020. godine.

  

Danas vam predstavljamo mirise iz Trussardi Luxe kolekcije Le Vie di Milano, koji se odnedavno mogu naći i u Hrvatskoj. 

 

 

Kao što sugerira i samo njeno ime, niche mirisna linija Le Vie di Milano posvećena je ulicama Milana. Elegantni i poticajni, Trussardi parfemi posvećeni talijanskoj prijestolnici mode i parfema personifikacija su čistog stila i duha avangarde. Može se slobodno reći da se radi o zavodljivoj kombinaciji prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, zatvorenoj u šest kultnih unisex mirisa, koji dolaze u satenskoj staklenoj bočici s čepom – skulpturom nadahnutom talijanskim levriero sivim hrtom.

 

Od šest mirisa, njih pet nose imena ulica Milana, a šesti je pojačivač mirisa Perfume Enhancer. Njegova uloga je naglašavanje bilo kojeg mirisa iz kolekcije, a odličan je i za samostalno nanošenje.

 

Trussardi Le Vie di Milano Limitless Shopping Via Della Spiga

 

 

Limitless Shopping Via della Spiga miris je posvećen ulici Della Spiga – ulici svjetla, raskoši i profinjenosti. I dok njome polagano koračate, osjećat ćete se kao da ste se, nekim čudom, našli u nekom drugom vremenu i svijetu, onom aristokratskom, koji poznaje i želi samo najbolje od najboljeg. A upravo se samo najbolji svjetski brandovi i nalaze u trgovinama čiji izlozi neodoljivo mame da uđete.

Limitless Shopping Via della Spiga blistav je i moderan miris, orijentalno puderast, istovremeno slatkast i pomalo oštar.  

 

Trussardi Le Vie di Milano Aperitivo Milanese Porta Nuova

 

 

Aperitivo Milanese Porta Nuova miris je koji povezuje  Milano prošlosti i budućnosti. Svojim tonovima stvara olfaktornu čaroliju koja personificira moderan, održiv, brz i kozmopolitski Milano današnjice i budućnosti. No, tu su i neodoljivi tonovi koji nostalgično vraćaju trenutke opuštanja i uživanja uz mnogima omiljeni Amaretto.

 

Trussardi Le Vie di Milano Behind The Curtain Piazza Alla Scala

 

 

Operna kuća La Scalla i Palazzo Trussardi simboli su elegancije i tradicije. Palazzo Trussardi svojom otvorenošću interakcijama različitih iskustava i dinamičnošću sinonim je vibrantnog i moćnog Milana. Piazza Alla Scala spaja i isprepliće kulturno i intelektualno. Kombinacija moćnih nota bergamota, šafrana i karanfilića, kojima se ovaj miris otvara, sjajno simbolizira luksuznu i tradicionalnu atmosferu ovog veličanstvenog kazališta.  Satenska staklena bočica dolazi u naftnozelenim nijansama sa zlatnim metalnim čepom – skulpturom, koja točno reproducira minijaturnu verziju glave talijanskog Levriera, trussardijskog hrta.

 

Trussardi Le Vie di Milano Passeggiata in Galleria Vittorio Emanuele II

 

 

Prostrani trg kojim dominiraju veličanstveni tornjevi katedrale Il Duomo, obasjan zlatnom svjetlošću  iz galerije Vittorio Emanuele II ... Predivni izlozi luksuznih dućana. Raskošan Café.... Baš je takav, povijestan, vibrantan, raskošan i veličanstven, no i opojno senzualan,  i miris Passeggiata in Galleria Vittorio Emanuele II.

 

Trussardi Le Vie di Milano - I Vicoli Via Fiori Chiari

 

 

Via Fiori Chiari mali je skriveni raj u srcu Milana. Uske kamene ulice s barovima, skriveni prolazi između raskošnih zgrada koji vode u mirisne vrtove, profinjeni vintage dućani i parfemski butici, Umjetničja akademija s botaničkom vrtom ... Sve to, pa i više, dočarava miris I vicoli Via Fiori Chiari. Otvara se notama anisa, kardamoma i limuna,  kreativni karakter daju mu intenzivni pačuli i crni papar, ostavljajući prostor za raskošne bazne note vanilije i likera.

 

Trussardi Le Vie di Milano - Musc Noir Perfume Enhancer

 

 

Iconic, uniseks mirisi nove Trussardijeve linije parfema Le Vie di Milano putovanje su koje započinje daleko, da bi oživjelo jedinstvenu atmosferu milanskih ulica. Miris Musc Noir Perfume Enhancer otkriva složenu simfoniju irisa i mošusa pomiješanu s kontrastnim notama drveta jasmina i cedra. Ova mirisna kompozicija razvijena je kako bi poboljšala pet različitih mirisa u kolekciji Le Vie di Milano, ali je više nego poželjna kao samostalan Eau de Parfum. Satenska staklena bočica dolazi u mat crnoj nijansi sa zlatnim metalnim čepom, skulpturom, koji precizno reproducira minijaturnu verziju glave talijanskog Levriera, trussardijskog hrta.

 

Ova prekrasna kolekcija mirisa u Hrvatskoj je dostupna na web stranici parfumerije douglas i u parfumerijama Douglas City centar u Splitu te u Douglas Kaptol centru u Zagrebu.