KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: PR, 12.02.2021.

Neodoljive hrenovke od čistog pilećeg mesa


Hrenovke koje razbijaju sve mitove o ovom, mnogima omiljenom mesnom zalogaju, od kojeg se u desetak minuta može pripremiti dobar obrok


Kada je hrenovka Poli u pitanju možete se pozdraviti s mitovima o ovoj ukusnoj deliciji koja vam je uvijek pri ruci kada želite brz i dobar obrok od čistog pilećeg mesa.

 

Mnogi od nas obožavaju ukusne hrenovke, njihov sočan okus i miris koji zove na još. Ali često o hrenovkama kruže netočne informacije kako su u njima smljevena hrskavica i mljevene kosti. Zato valja znati da se od sirovina slabije kvalitete ne može napraviti kvalitetna hrenovka s osobinama finog mesnog zalogaja.

 

Svi znamo da na spomen hrenovki rastu zazubice, kako malima tako i velikima

 

Naravno, u teoriji to može zvučati prilično jednostavno, no u praksi nismo sigurni koje hrenovke odabrati. Možda ste se i sami uhvatili u ovakvoj situaciji, ali znajte da nikada nije kasno krenuti nanovo.

Upravo se u hrani nalazi „gorivo“ potrebno za održavanje dobrog raspoloženja i radne energije. Pravi odgovor je Poli hrenovka, koja je izrađena od 90 % pilećeg mesa, ne sadrži gluten i ima Halal certifikat.

 

Volite jesti iz lokalnog uzgoja?

 

Svoje omiljene hrenovke Poli moći ćete od sada konzumirati i uz to zadovoljstvo. Naime, od siječnja 2021. Perutnina Ptuj - Pipo počinje lokalno proizvoditi hrenovke Poli, uz najviše i najzahtjevnije standarde u tvornici u Čakovcu, gdje se proizvodi i pileća posebna kobasica Poli za hrvatsko tržište.

 

Kao domaćem hrvatskom proizvođaču s više od 600 zaposlenih, Perutnini Ptuj - Pipo najvažniji su hrvatski potrošači, koji sve veći značaj pridaju lokalnoj proizvodnji i upotrebi lokalnih sastojaka u tom procesu.

 

Kako mama kaže

 

Roditelji imaju vrlo važnu ulogu u razvijanju prehrambenih navika u svoje djece stoga se trebaju dobro snaći u svakom razdoblju i dobro se informirati o nutritivnim vrijednostima namirnica koje daju jesti svojoj djeci.

 

Da biste imali čistu peticu iz prehrane morate znati da pileće hrenovke Poli već drugu godinu zaredom ponosno nose obilježje „Odabrale mame“. Krajem 2020. godine hrvatske su mame, u jedinstvenom istraživanju zadovoljstva u konzumaciji proizvoda i usluga, u kategoriji hrenovki još jednom kao najbolje, odabrale hrenovke Poli.

 

Proizvodni lanac Perutnine Ptuj - Pipo Čakovec, dio Grupe Perutnine Ptuj, potrudio se da od hrane za piliće pa do finalnih proizvoda sve teče u Hrvatskoj i temelji se na integriranom sustavu KSS (kvaliteta, sigurnost, sljedivost), gdje su svi procesi proizvodnje hrane od polja do stola strogo kontrolirani.

 

Što povezuje košarkaškog šampiona i POLI?

 

To su za Luku Dončića izvrsnost okusa, proizvod bez glutena i najviša kvaliteta s 90 % pilećeg mesa koji mu nakon obroka daju energiju potrebnu za treniranje, optimizam i veselje života.

 

Šampion Luka Dončić konzumira hrenovke Poli jer su one šampionke među hrenovkama. Ova košarka zvijezda ambasador je POLI brenda koji uključuje izvrsne proizvode bazirane na pilećem mesu vrhunske kvalitete.

Naime, hrenovke Poli dobitnik su naziva “šampion kvalitete” na međunarodnom stručnom ocjenjivanju mesa i mesnih proizvoda AGRA 2020. Vjerujemo da ćete nakon ovog teksta poželjeti svoj par hrenovki Poli u kojima ćete zasigurno uživati, a ukusni i jednostavni recepti za pripremu su pred vama!

 

Za 10 minuta do fantastičnog obroka

 

 

Polidog Šampion

 

Sastav za recept: 4 peciva za hotdog, 4 Poli hrenovke, malo ulja za pečenje, ketchup i majoneza

 

Priprema recepta:

Peciva prerežite tako da se jedna strana drži za drugu te ih podgrijte u pećnici na nižoj temperaturi. U tavi s malo ulja ispecite hrenovke. Između pečenja ih okrećite tako da sa svake strane dobiju zlatnu boju. U pecivo najprije stavite hrenovku koju zatim prelijete s ketchupom i majonezom.

 

Želite li još, nema problema, ovdje ćete pronaći recepte za jela s hrenovkama koja ćete obožavati jesti!

 

I savjet više ...

Koliko vremena treba kuhati hrenovke? Da se stavljaju u hladnu ili vrelu vodu?

 

Hrenovke ne treba kuhati, njih trebamo zagrijavati. Stavimo ih prvo u hladnu vodu dok ne zaključa. I to je to J Naime, stavimo li hrenovke u već vrelu vodu, postoji velika mogućnost da će puknuti, a zna se da svi volimo lijepe cijele hrenovke na svom tanjuru ili u vrućem pecivu.

 

Uz odobrenje: Perutnina Ptuj/#POLIhrenovke