KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: PR, 18.03.2021.

Trendovi i noviteti za uređenje eksterijera iz JYSK-a


Nova JYSK kolekcija za nadolazeće proljeće i ljeto ima sve što trebamo na svojim terasama i balkonima


Na prvom JYSK live eventu koji se emitirao sa sjevera Danske iz grada Arhusa predstavljeni su JYSKovi noviteti za uređenje eksterijera te zanimljivosti o trendovima s područja dizajna i održivog razvoja. U središtu kolekcije nalazi se drvo koje upotrebom recikliranih materijala dobiva blažu, nježniju formu, a prepoznatljiva je i dominacija ručnog rada s izraženom strukturom te popularan craft izgled  na skandinavski način.

 

 

Boje su inspirirane prirodnim elementima kao što su zemlja, voda i nebo, pri čemu dominiraju nijanse plave i zelene koje podsjećaju na skandinavsko ljeto. Pri tome dojam realističnosti daju zemljani tonovi. Od dizajnerskih trendova za uređenje ove sezone tu su INFUSION i MINDFUL GARDEN.

 

 

U ljudskoj potrebi za isključenjem i mirom tema INFUSION miješa najbolje elemente iz prirode. Dizajn oponaša prirodu, sjedinjujući sirove teksture i organske forme, a životni prostori pretvaraju se u tiha mjesta pružajući distancu i mir daleko od užurbanosti svakodnevnog života. Ljudi u svom okruženju traže stvari koje mogu dotaknuti i osjetiti kako bi se sjedinili s njom, a ova kolekcija omogućuje upravo to.

S druge strane, MINDFUL GARDEN oduševljava svojim pozitivnim i otvorenim pristupom prema novom.

„Ova kolekcija na jednostavan način slavi život na otvorenom. Kao što travka usred livade stoji sama na vjetru, na pozitivan način vraćamo se svojoj osamljenosti. Ovaj dizajn čine skladne kompozicije, ali i kombinacije nespojivog koje u konačnici čine zadivljujući efekt kontrasta. Sunce i Mjesec utječu na rast, a okrugli oblici i reflektirajuće površine su ključ“, poručila je Rikke Blæsild, Range i Design Manager iz JYSK-a.

 

 

U trendovima se očituje povratak cvijeću u kombinaciji s travom, čime se u neukroćenim kompozicijama postiže zadivljujuće iskustvo. Pri tome se opuštenost diskretnog vrta postiže kontrastom s urbanim industrijskim elementima. Nove boje ove teme svakako zaslužuju biti dio svakodnevnice. S jednom nogom koja čvrsto stoji u prošlosti i drugom koja trči prema budućnosti, ove ljetne ženstvene tonove teško je opisati, i upravo je to ono što ih čini posebnim.

 

Uz to, ove sezone u JYSK-u će se pronaći i funkcionalni komadi za uštedu prostora s modernim održivim rješenjima, pružajući dojmljiv ambijent za postizanje HYGGE doživljaja na otvorenom.

 

 

Nova kolekcija JYSK vrtnog namještaja dostupna je već sada u svim JYSK trgovinama širom Hrvatske kao i putem JYSK web shopa. Više informacija o JYSK-u možete pronaći na Facebook stranici te Instagram profilu, kao i na službenoj web stranici JYSK.hr