KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: Đurđica Marković, 05.04.2021.

Trussardi EDT, novi ženski miris


Novi miris iz tradicionalne talijanske modne kuće Trussardi, u kom će moćne, karizmatične i slobodne žene današnjice prepoznati sebe i svoje snove


Iako ne postoji samo jedna definicija ženstvenosti, a kroz različita razdoblja u povijesti ovaj pojam dobiva različita tumačenja i značenja, kad govorimo o modernoj ženstvenosti, mi govorimo o ženskoj emancipiranosti, slobodi, snazi i  neovisnosti, o ženinoj sposobnosti da sama odlučuje o svom životu, da samopouzdano bude „na mjestu vozača“.

 

 

Na temeljima ovih bitnih vrijednosti moderne ženstvenosti, Trussardi Parfums stvorio je novi klasik u umjetnosti parfema koji definra brend sa zaštitnim znakom hrta.

 

Trussardi Edt dizajniran je za žene koje znaju kombinirati etiku i estetiku te ljubav prema pravdi i ljepoti. One znaju da je sloboda odabira najveća sloboda koju bilo koje ljudsko biće može imati. Smione su i vatrene, ne boje se živjeti u svojoj punoj mjeri, ne zatomljuju se i ne sputavaju, odlučne su uvijek biti odgovorne za svoju sudbinu i sposobne ove poruke prenijeti i na sljedeće generacije. Trussardi je pomno kreiran miris u kom današnje žene prepoznaju sebe i svoje snove. Predstavlja svaku od nas, kakve jesmo i kakve želimo biti.

 

Trussardi Edt mirisna kompozicija

 

Trussardi Edt miris je za žene od žena. Potpisuju ga Julie Massé i Violaine Collas, vrlo nadarene zvijezde u usponu poznate parfemske kuće Mane.  Massé i Collas na ovom su projektu radile slijedeći dvostruki put – onaj novog feminizma te put ljubavi prema stilu i eleganciji.

 

 

U kreiranju ove Trussardi mirisne kompozicije, a kako bi dočarale talijanski živost, eleganciju, pozitivnost, vedrinu, radost i izvrsnost, Julie Massé i Violaine Collas koristile su niz tipičnih sastojaka. Olfaktorni rezultat vrti se oko glavnih točaka talijanskog duha i ženske smjelosti. Svaki od ovih elemenata odgovara žarišnoj točci Trussardi olfaktivne piramide.

 

U glavnim notama ovog floral chypre mirisa stapa se svježina akorda talijanske mandarine s blistavom slatkoćom nerolija, apostrofirajući ženinu slobodu i smionost. Svoj doprinos dao je i akord rajčice.

 

U notama srca naći ćemo se u zagrljaju izravne, robusne lavande (koja se u povijesti koristila u muškim mirisima), uz uzbudljiv duet stvoren hipnotičkim notama apsoluta jasmina i akorda bijele dalije. Srce parfema oda je ženinoj hrabrosti i ponosu.

 

Za upotpunjen rezultat, baršunaste donje note otvaraju se akordima brušene kože (zaštitni znak Trussardi fashion-a), kako bi savršeno uzdignuli akorde ljubičice i završili senzualnim esencijalnim uljem paćulija, apostrofirajući ženstvenost i privlačnost žene.

 

Ambalaža i bočica

 

Novi miris za žene iz Trussardija naglašene je  ambalaže koja ga pretvara u predmet visokog talijanskog dizajna kojeg karakterizira pažnja prema detaljima, utkana u Trussardi tradiciji i njegovom DNK kodu.

 

Autentičan  je to komad suvremenog talijanskog dizajna! Njegov savršeni cilindrični oblikdočarava sofisticiranu siluetu haljina iz sedamdesetih, kada je rođen ženski pokret za oslobođenje. Također podsjeć a na elegantan dizajnerski objekt iz čarobnog razdoblja Memphisa, kreativnu radionicu Mendinija i Sottsassa. Ova ideja prenesena je i kroz motiv pruge na gornjem dijelu boce. Na dnu bočice, ime mirisa -Trussardi- napisano je crnom bojom, dok ostatak bočice otkriva golišavu ružičastu tekućinu parfema koja je poput tona gole kože, ali i boje ženskih snova.

 

Dekoracija neprozirnih ružičastih i sjajnih crno-bijelih pruga započinje na pola boce i završava na zlatnoj metalnoj traci. Na vrhu je ružičasti čep obrubljen zlatnim metalom. Gornji dio kapice izrađen je od biokože, proizvedene od biljnih vlakana i vruće utisnut (hotstamp) logotiph rta.

 

Kutija je elegantni cilindar izrađen od recikliranog FSC certificiranog kartona. U većoj mjeri reproducira sofisticiranu suvremenu eleganciju bočice s nizom šarenih pruga u nijansama tipičnim za novi feminizam koji ne odbacuje ženstvenost: bijelu, puder rozu, crnu i zlatnu. Bijelu bazu slijede ružičasta, boje puti  i sjajna crna. Na bijelom srednjem dijelu nalazi se ime Trussardi napisano crnom bojom i ukvireno dvjema zlatnim prugama.