KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: PR, 07.04.2021.

Viva La Primavera, čarobna proljetna kolekcija brenda Yamamay


Donje rublje, pidžame i ogrtači izrađeni od recikliranih vlakana, kao dio rješenja svjetskih ekoloških problema


Kampanja za novu Yamamay proljetnu kolekciju, snimljena usred bujne vegetacije, slavi raskošnu ljepotu proljeća te značaj prirode za sva živa bića na Zemlji.  Bianca Balti, okupana toplim zrakama sunca, svojom jedinstvenom svježinom prenosi energiju brenda kroz nove mogućnosti i horizonte.

 

 

Eksplozija proljetnog cvata pozadina je kampanje kojom se želi prikazati kako priroda igra važnu ulogu u našim životima, a potpisuje ju fotograf Max Abadian. Na ovaj način moda postaje, još jednom, putokaz za usmjeravanje pažnje na ekološke probleme u svijetu.

 

Kolekcija Spring 21 nastavlja svoj put održivosti razvijajući konkretne projekte unutar kolekcija poput novih linija izrađenih od recikliranih vlakana koje nosi Bianca Balti: Eco Cotton (tkanine izrađene od 95% organskog pamuka), Eco Daily Pidžame (tkanine izrađene od 60% bambusovih vlakana i 33% organskog pamuka), Eco Hope (čipka od 43% recikliranih vlakana), Eco Faith (tkanine od 77% recikliranih vlakana i saten od 43% recikliranih vlakana), Eco Faith II (til od 94% recikliranih vlakana) i Eco Tropical Garden (saten od 43% recikliranih vlakana). Neki od odjevnih predmeta ovih linija tiskani su digitalnim tiskom koji smanjuje potrošnju vode i emisiju CO2.

 

Yamamay izrađuje kodeks za tri makro područja djelovanja u vezi s održivim putem brenda: PLANET > usmjerenost na zaštitu svakog aspekta okoliša. PROIZVOD > proučavanje i istraživanje materijala, inovativni dizajn, analiza životnog ciklusa kolekcija i utvrđivanje njihove učinkovitosti, certifikati. LJUDI > briga za ljude, potrošače i sve koji su uključeni u proizvodni lanac.

 

Posebno odabrani hashtag, #yamamayforthefuture, s vremenom će se pojaviti u svim ekološkim sadržajima brenda kao njegova prepoznatljiva značajka za održivost.