KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: PR, 08.04.2021.

Cool Biotic, krema s uljem industrijske konoplje


Otkrijte zašto je ulje konoplje tako popularno u proizvodima za njegu kože lica sklone crvenilu i iritacijama


Proteklih godina ulje konoplje postalo je iznimno popularno kao sastojak u skincare proizvodima, a poveznice s proizvodima od konoplje gotovo da više niti nema. Upravo zbog mnogih blagodati koje ono daje, poput vitamina, minerala, omega masnih kiselina, magnezija, cinka, željeza i brojnih drugih elemenata, laboratorij Dr.BRANDT skincare-a nije mogao odoljeti te je u svoj asortiman uvrstio COOL BIOTIC kremu s uljem industrijske konoplje za lice protiv crvenila.

 

 

Ulje industrijske konoplje je prvenstveno obogaćeno omega masnim kiselinama (omega-3 i omega-6 masne kiseline) koje pomažu umiriti i ublažiti kožu od upala. Naime, razna istraživanja o koristi ovog sastojka u kozmetici iznjedrila su zaključak kako ono pomaže ne samo ublažiti upale, već smanjiti suhoću lica, osjećaj zatezanja, ali i nastanak akni.  

 

Kako ulje konoplje djeluje na masnu kožu?

Ulje konoplje je sastojak koji se preporučuje za masni i mješoviti tip kože jer djeluje preventivno protiv akni, ali i hidratizira kožu bez da čepi pore. Time balansira lučenje viška sebuma jer, ne zaboravite, da je masna koža najčešće dehidrirana, a ovakvi sastojci takvoj će koži dati najviše hranjivosti.  

 

Također, suhoća kože  može uzrokovati prekomjerno stvaranje sebuma i za posljedicu imati upalne procese poput akni.

 

A što je s anti-age svojstvima?

COOL BIOTIC u sebi ima i koloidnu zobenu kašu koja privlači vlagu na koži i formira hidratantnu barijeru koja zadržava vlagu i pomaže smiriti osjetljivu kožu lica. U kombinaciji s uljem sjemenki industrijske konoplje daje dodatna anti-age svojstva.

 

Ta čarobna kombinacija smanjuje sitne bore i linije te prevenira znakove starenja, a linoleinska i oleinska kiselina koje se nalaze u ulju konoplje imaju presudnu ulogu u sprječavanju starenja kože lica.

 

Koja dodatna svojstva ima ulje kanabisa?

Znate li da su ceramidi sastavni dio kože, baš kao hijaluronska kiselina ili kolagen? Oni štite stanice kože od sušenja, a tijekom godina, kako koža stari, tako razina ceramina opada, a tome ni ne pridodaju vanjski agresori poput sunčevih zraka. Ta radnja čini kožu suhom, sklonu crvenilu, iritacijama i zatezanju, a ceramidi u COOL BIOTIC kremi upravo olakšavaju nastale neugodne osjećaje i trenutno smanjuju crvenilo.   

 

Zanimljivost COOL BIOTIC kreme koja se nalazi pod okriljem Delmerion Beauty jest da ima dodatan efekt hlađenja na dodir. Ako je stavite u hladnjak barem 20-ak minuta prije korištenja, dobit ćete intenzivniji osjećaj hlađenja i ugode na iritirano ili crveno područje.

 

Cijeli BIOTIC asortiman ovaj mjesec možete pronaći na 25% popusta na web shopu www.delmerion.hr i u bolje opskrbljenim ljekarnama.