KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: PR, 18.07.2021.

Mala škola sunčanja


Što treba znati kod odabira i korištenja sredstava za zaštitu od sunca


Kako se zaštititi od sunca? Je li potrebno uvijek koristiti isti zaštitni faktor ( npr 30 ili 50) ili se tijekom jednog prosječnog dogišnjeg odmora mogu koristiti dva proizvoda jače i slabije zaštite? Odgovor na ovo pitanje dale su dvije Avon dame Mirjana Škrtić, menadžerica zone, i Draženka Glumac, sales liderica, koje su na Žitnoj lađi održale mini predavanje na temu zaštite kože od sunca. Naime, svaku ženu koja je bila na Womens days by modniALMAnah eventu, a koja se ukrcala na Žitnu lađu, naučile su kako se zaštiti od sunca, ali i odabrati najbolji Avon proizvod za ovo ljeto.

 

 

Evo što morate znati:

 

Svi Avon proizvodi za zaštitu od sunca usporavaju proces fotostarenja kože, pomažu spriječiti pigmentaciju i dehidraciju kože. Dolaze u pakiranjima idealnim za potrošiti u jednoj sezoni kupanja i sunčanja pa kad ih otvorite nastojte ih potrošiti. Jer, tijekom stajanja filteri oksidiraju i gube zaštitna svojstva.

 

Kako započeti sunčanje?

 

''Uvijek počnite s visokim zaštitnim faktorom pa ga postepeno smanjujte kako bi se vaša koža što bolje privukla na sunce,'' rekla je Mirjana te dodala ''Koža koja nije pod stresom i koju ne bombardiramo velikim razlikama između sunca i hladnije vode, sunčanja i klimatiziranih prostora, podatnija je za dugoročno tamnjenje, zato ja uvijek savjetujem naše mlijeko sa zaštitinim faktorom 30 i 15 u kombinaciji. Kad se tako zaštitite boja će biti postojanija i teže će se 'isprati' s kože.“

 

Koliko vam koža crveni?

 

Čak i ako je dobro zaštitite, koža može biti iritirana i crvena. Koža to pamti, a vi zapamtite da je nakon kupanja itekako važna njega kože specijaliziranim proizvodima nakon sunčanja. Oni će umiriti kožu, dubinski je hidratizirati i pomoći joj da i sutra uhvati koju zraku sunca.

 

Što je bolje - krema, sprej, ulje ili losion?

 

Odgovor daje koža! Ulje je idealno za one koje lako tamne i koje dnevno kupanje završavaju na beach partyu. Losion i krema su idealni za suhu i iritiranu kožu jer je i dubinski hrane, a sprej za one koje ne vole trag na rukama i koži prilikom nanošenja proizvoda.  

 

Foto: Nikola Zoko