KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: PR, 01.01.2022.

Keune Haircosmetics lansirala NFT


Suvremena umjetnica Conny Poop pretvorila četiri kultna Keune proizvoda u digitalna umjetnička djela


Keune Haircosmetics prva je nizozemska marka za njegu kose koja je lansirala NFT*. Tvrtka je pronašla inspiraciju za ove nezamjenjive tokene odabravši četiri kultna proizvoda iz duge povijesti Keune. Riječ je o revolucionarnim Keune proizvodima koji su u vrijeme njihovog izdavanja igrali važnu ulogu u razvoju stiliziranja, bojanja i njege kose. To je bio dovoljan razlog da ih se pretvori u jedinstvena digitalna umjetnička djela!

 

S obzirom da tvrtka vjeruje kako njezini proizvodi zaslužuju mjesto u ovoj digitalnoj dvorani slavnih, Keune Haircosmetics je zamolila slavnu suvremenu umjetnicu Conny Poop da pretvori sljedeće proizvode u digitalna umjetnička djela:

- Prvu tekućinu za trajno kovrčanje kose koju je u 1951. lansirao Jon Keune

- Prvi gel za kosu koji je u 1961. lansirao George Keune sr.

- Tinta Color koju je 1990. godine pokrenuo George Keune sr. u suradnji s Atseom Korndorfferom

- Liniju Keune Care koju je 2016. godine ponovno pokrenuo Eelco Keune

 

 

Akram Bouadli, direktor marketinga ovaj potez objašnjava: "Inovacija je u našem DNK. Stoga je iskorak u virtualni svijet vrlo logičan."

 

Tijekom svoje gotovo 100-godišnje povijesti Keune je uvijek nastojao izaći iz okvira. Tvrtka je bila prvi europski proizvođač tekućine za trajno kovrčanje kose te je u svom nizozemskom laboratoriju stvorila mnoge formule. Izvršni direktor treće generacije Eelco Keune nastavlja ovaj inovativni pristup, ali se također usredotočuje na izgradnju brenda.

 

* NFT označava non-fungible token, odnosno nezamjenjivi token, kriptografski zaštićenu digitalnu imovinu - jedinstveni dokaz vlasništva nad digitalnom umjetnošću. NFT je stvoren kao sredstvo za čuvanje vrijednosti i kao lako provjerljivi dokaz vlasništva nad drugim jedinstvenim oblicima digitalne ili "analogne" imovine, poput umjetničkih djela, kolekcionarskih predmeta i slično. Koristi se kao valuta ili se njime trguje u igrama, na društvenim medijima ili na drugim mjestima u često spominjanom virtualnom svijetu.