KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: PR, 07.04.2023.

Ne čekaj, CHECKiraj uz Eucerin


Eucerin, dermokozmetička njega i zaštita lica i tijela, pokrenuo društveno odgovorni projekt čiji je cilj senzibilizirati javnost o važnosti zaštite kože pri izlaganju UV zrakama sunčevog zračenja


U Hrvatskoj raste broj novootkrivenih melanoma, a građani se obraćaju liječnicima sa zakašnjenjem, kada je bolest često već u uznapredovalom stadiju, što značajno smanjuje vjerojatnost izlječenja. Ako se melanom otkrije u ranom stadiju, petogodišnje preživljenje iznosi preko 90 %, što ukazuje u kojoj su mjeri prevencija i edukacija o prihvatljivom ponašanju na suncu važni. Upravo je to cilj nacionalnog projekta „Ne čekaj, CHECKiraj“ u organizaciji dermokozmetičke njege i zaštite lica i tijela Eucerin, Adria Medije Zagreb i agencije Omega komunikacije predstavljenog u Hotelu Amadria Park u Zagrebu kojeg su dolaskom podržale i brojne osobe iz javnog života.

 

Iako je sunce izvor života, dugotrajna, neodgovarajuća izloženost UV zračenju, nažalost, doprinosi i riziku za nastanak predkanceroznih i dalje kanceroznih promjena kože.

 

S ciljem senzibiliziranja javnosti te kontinuirane edukacije o važnosti zaštite kože pri izlaganju UV zrakama sunčevog zračenja, prije svega mladih, Eucerin dermokozmetička marka 120-godišnje tradicije u njezi i zaštiti kože lica i tijela, Adria Media Zagreb te marketinška agencija Omega komunikacije pokrenuli su društveno-odgovorni projekt "Ne čekaj, CHECKiraj".

 

O važnosti ne-čekanja, nego čekiranja govorili su na panelu dr. Dora Madiraca Glasović, specijalistica dermatovenerologije i subspecijalistica pedijatrijske dermatologije, dr. sc. Mirela Šentija Knežević, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, i Nebojša Subanović, meteorolog portala meteo-info.hr i klimatolog Instituta za primijenjenu ekologiju Oikon.

 

 

Stručnjaci su istaknuli važnost prevencije te upozorili da je svaku novonastalu tvorbu na koži ili bilo kakvu promjenu u boji, veličini i izgledu potrebno provjeriti dermatološkim pregledom, a ukazali su i na važnost pravovremene i adekvatne zaštite kože od sunca, ne samo na godišnjem odmoru, već i tijekom cijele godine bez obzira na vremenske prilike. Ne čekajte, nego CHEKirajte.

 

               

Predstavljanje projekta su dolaskom podržale i brojne osobe iz javnog života.

 

Projekt „Ne čekaj, CHECKiraj“ je nacionalni projekt nastao u suradnji s dermatološkim poliklinikama u Hrvatskoj, koji će građanima omogućiti besplatan pregled madeža u suradnji s brojnim stručnjacima iz područja dermatologije te ih educirati i potaknuti na brigu o zdravlju kože.

Na besplatan pregled madeža možete se prijaviti OVDJE! Ne čekaj, CHECKiraj uz Eucerin!     

 

 

Eucerin njega i zaštita lica i tijela, ujedno je izbor br.1 u zaštiti kože od sunca u hrvatskim ljekarnama (prema vrijednosnim podacima za razdoblje od 2016. do 2022. godine) a dermatološke poliklinike koje su za građane omogućile besplatne preglede madeža su Poliklinika Bagatin, Derma Studio, Poliklinika Duduković Kisić, Poliklinika Estera, Poliklinika Dr. Jakić, LF Poliklinika, Poliklinika Sinteza te Poliklinika Šoš iz Osijeka.

 

Vaša koža, vaš život.