KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: PR, 21.08.2023.

Najzapaženija modna izdanja ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala


Zanimljiva modna izdanja s crvenog tepiha 29. SFF-a


Kao i svake godine, osim brojnih svjetskih i regionalnih premijera, crveni tepih SFF-a uvijek donosi i zanimljiva modna izdanja.

 

Domaći glumci Tihana Lazović i Slavko Sobin, na 29. Sarajevo Film Festivalu predstavljali su svoje najnovije filmove „Samo kad se smijem“, kao i film „Smrt djevojčice sa žigicama“ u kojem igra Slavko Sobin. Svojim inovativnim modnim igrama Tihana i Slavko pokazali su da red carpet izdanja nisu rezervirana samo za svečane haljine i klasična muška odijela. Glumce je za pojavljivanja na crvenom tepihu odjenula domaća dizajnerica Lana Puljić, koja stoji iza brenda Lokomotiva.

 

Tihana Lazović i Slavko Sobin 

 

Glumica Iva Jerković pojavila se u kreaciji domaćeg brenda Gossip, spajajući jednostavnost i ženstvenost, a u kreacijama navedenog brenda zablistala je i bosanskohercegovačka glumica Nadine Mičić.

 

Iva Jerković

 

Nadine Mičić

 

Veteranka sarajevskog crvenog tepiha Jasna Đuričić, još jednom je oduševila u raskošnoj kreaciji poznatog bosanskohercegovačkog brenda Kaftan Studio, u čijoj je kreaciji na zadnjoj večeri zablistala i Emina Ganić.

 

 Jasna Đuričić ( foto: Admir Jusić)

 

Emina Ganić (foto: Jasmin Agović)

 

Na premijeri filma Tigar, glumica Petra Kurtela u efektnom kombinezonu modnog dvojca Envy Room, ponovno je pokazala modnu autentičnost, ali i smjelost (naslovna fotografija).