KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: Đurđica Marković, 24.09.2023.

Elegantni umjetnički hommage Gustavu Klimtu i bečkoj secesiji


Nakit kao istinska posveta vrhunskom majstoru dekorativne umjetnosti


Moda je umjetnost, a nakit njen neizostavan dio. Njome komuniciramo sa svijetom, izražavamo svoj odnos prema sebi i drugima, otkrivamo svoju estetiku i vrijednosti s kojima živimo. Ona nas inspirira, a nerijetko i mi nju.

 

Još od davne 1951. godine, kada je bečka umjetnica  Michaella Frey osnovala tvrtku, FREYWILLE je sinonim za umjetnike, zlatare i stručnjake za umjetnost vatrenog emajliranja. Unutar brenda razvija se moderan, umjetnički i zahtjevan nakit, zbog čega danas u svijetu nakita FREYWILL ima status istinske ikone. Unutar brenda postoje dvije grupe dizajna:

 

- "Slobodno stvoreni" dizajn kao što su “Oda životnim radostima” - vrijednostima koje se ne mogu kupiti; teme iz povijesti umjetnosti kao što su stari Egipat ili grčko-rimska umjetnost; ili izvrsne folklorne tematike;

 

- dizajn posvećen poznatim umjetnicima (Claude Monet, Gustav Klimt, Friedensreich Hundertwasser, Alfons Mucha, Paul Gauguin, Vincent van Gogh i Sophie Taeuber-Arp). Ove posvete umjetnicima nikada nisu reprodukcijske naravi, već potpuno nove, autorskim pravima zaštićene  kreacije inspirirane umjetničkim djelima odabranih poznatih umjetnika.

 

Iz grupe nakita inspiriranog djelima poznatih umjetnika, onaj posvećen Gustavu Klimtu spoj je umjetnosti i elegancije, hipnotizirajući i neodoljiv, baš kakva su i djela najvažnijeg slikara austrijske secesije. U svakom komadu nakita iz kolekcije, dobit ćete i dašak zlatnog doba Beča s kraja 19. stoljeća, vremena u kom je živio i stvarao Gustav Klimt.

 

 

Više informacija o kolekciji potražite OVDJE ili u prodavaonici u Preradovićevoj 2 u Zagrebu.

 

Fotografije preuzete s www.freywille.com.