KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: Đurđica Marković, 16.10.2023.

Trussardi Ruby Red Eau de Parfum


Priča o suvremenoj ženstvenosti koju je Trussardi započeo 2021. godine sa eko kompatibilnim Trussardi Eau de Parfum te nastavio s Trussardi Pure Jasmine, dobila je pojačanje u vidu neodoljivog, chypre cvjetnog parfema Ruby Red


Pod licencom Angelini Beauty-a, Trussardi je predstavio još jedan divan miris. Treći je to Eau de Parfum u prepoznatljivoj liniji započetoj 2021. godine s Trussardi Eau de Parfum, a nastavljenoj s Trussardi Pure Jasmine. Već ranije očarana prvijencem - od dizajna bočice do mirisa koji je svojevrsna oda ženi našeg vremena - trussardijevski elegantan i šarmantan, s velikim sam očekivanjima dočekala Ruby Red. I nisam se razočarala jer Ruby Red Eau de Parfum naglašeno je gurmanski, moderan i elegantan miris koji prati žene kroz različite aspekte njihova života: kroz težnje za ljubavlju i karijerom, prijateljstva i radosti majčinstva, predanost brizi za okoliš te fizičku i mentalnu upornost potrebnu za prilagodbu društvu koje se stalno mijenja.

 

 

Kao što kažu iz Trussardija, Ruby Red žena „elegantna je, hrabra, neovisna, slobodna i odvažna“. Boja je odabrana kako bi je identificirala – Ruby Red ima posebnu nijansu grimizne ruže s primjesama magente i pomalo hladne plave orhideje iz Cambrije.

 

Majstori parfumeri Julie Massé, Violaine Collas i Alex Lee formulirali su Ruby Red Eau de Parfum prema Green Motion™, procesu koji je patentirao Mane i koji mjeri utjecaj mirisa na okoliš. Ovaj revolucionarni projekt održivosti uključuje organski uzgoj sirovina i ekstrakciju olfaktornih molekula korištenjem najnaprednijih alata za zaštitu okoliša. Prema Green Motion™, Ruby Red je dobio 53 boda za ekološku kompatibilnost u strogoj klasifikaciji koju je razvio Mane. Među jakim stranama ovog hipnotičkog veganskog parfema je eterično ulje Ylang-Ylanga iz organskih usjeva koje se ekstrahira prema najnaprednijim kriterijima ekološke kompatibilnosti. Jednako su važni talijanski sastojci, poput bergamota u visokim notama. finale glazbe je Orcanox™, izvanredna olfaktorna molekula koja je senzualna i postojana, s divnim mošusnim, drvenastim i puderastim tonovima. Ruby Red je EDP koji izaziva ovisnost, baš kao i strastvene žene koje su ga inspirirale.

 

 

Ruby Red Eau de Parfum zanosan je parfem koji pripada fascinantnoj obitelji chypre, drvenih i cvjetnih mirisa. Gornje note razvijaju se blistavom živošću bergamota harmonično stopljenog s raskošnom mješavinom crvenog voća i đumbira. Miris otkriva strastvenu i sofisticiranu osobnost sličnu ženi koja ga nosi, eksplodirajući u notama srca cimeta, ylang-ylanga i vanilije. Nadalje, donje note sastoje se od sandalovine, pačulija i Orcanox™-a, komponenti koje se tradicionalno nalaze u muškim parfemima, omatajući esenciju odvažnog mirisa koji je stvorio trio parfumera.

 

Gornje note: bergamot, crveno voće, đumbir

Srednje note: cimet, ylang-ylang, vanilija

Bazne note: sandalovina, pačuli, orcanox

 

Ambalaža i pakiranje

Blistava bočica Ruby Red Eau de Parfum savršenog je cilindričnog oblika koji odražava sofisticiranost ženske odjeće iz 70-ih godina prošlog stoljeća. Na njoj su sjajne rubin crvene, crne i bijele pruge kroz koje se nazire nježni ružičasti parfem. Završena je eko-plastičnim čepom čiji je vrh izrađen od bio-kože kore jabuke i na koji je utisnut Greyhound logo.

 

Pakiranje je usklađeno s elegancijom bočice, a sadrži cilindričnu kutiju izrađenu od papira s FSC certifikatom. Dizajn uključuje pruge u mat orchid rose, bijeloj, sjajnoj crnoj i srebrnoj boji. Bijeli dio prikazuje naziv Trussardi Ruby Red u crnoj boji, uokviren s dvije srebrne pruge. Poklopac je u jedinstvenoj nijansi ruže koja prelazi prema magenta s daškom plave, simbolizirajući orhideje Cambria, rubine Golconda i strastveno srce žene kojoj je namijenjen.

 

 

TRUSSARDI RUBY RED dostupan je kao 30 ml, 50 ml i 90 ml Eau de Parfum.

 

Reklamno lice mirisa je Mathilde Brandi.